Hoe verzorg ik mijn huid tijdens de winter?

BLOG

Hoe verzorg ik mijn huid tijdens de winter?

WAT DOET DE WINTER MET JE HUID?

Elk seizoen is een nieuwe uitdaging voor je huid. De temperaturen worden kouder en de luchtvochtigheid neemt af. Doordat de luchtvochtigheid afneemt, kan dit vaak leiden tot een droge en geïrriteerde huid. De koude temperaturen zorgen er namelijk voor dat ze eiwitten in je huid afbreken. Deze eiwitten, filaggrine, houden het vocht in de huid vast. Stoffen die de huid hydrateren zullen hierdoor afnemen waardoor de huid begint te schilferen en er droog zal uitzien.

Wat Deot Winter Met Je Huid

VERGEET JE HUID NIET...

De basis van een mooie, gezonde huid is het reinigen van de huid. In de loop van de dag stapelen overtollig talg, bacteriën en vuil zich op. ’s Nachts scheidt de huid afvalstoffen uit en blijven dode huidcellen op de huid liggen. Wanneer men de huid niet reinigt, kan de huid verstopt raken. Hierdoor ontstaan puistjes of zelfs een doffe huid. Al deze schade kan uiteindelijk ook leiden tot vroegtijdige huidveroudering.

Verzorgingsproducten worden beter opgenomen in de huid als deze goed gereinigd is. Het is dus van essentieel belang om je huid 2x per dag te reinigen, zowel in de ochtend als in de avond.

Je huid zo goed mogelijk in conditie houden, doe je met de Reset Cleansing Milk en de Reboost Lotion. De Reset Cleansing Milk zuivert de huid in alle zachtheid en onderhoudt de hydratatie. Nadat je deze stap hebt uitgevoerd, is het uiteraard tijd voor stap 2. De Reboost Lotion perfectioneert de reiniging, tonifieert de huid en voorkomt het trekkerige gevoel.

Om je gezicht extra te laten stralen, gebruik je het beste 1x per week de Renew Scrub. Scrubben verwijdert dode huidcellen, verfijnt de huidstructuur en stimuleert de celvernieuwing.

Processed With Vsco With Hb1 Preset

MAAR VERGEET OOK JE LIPPEN NIET!

Je huid moet niet alleen de nodige verzorging krijgen, maar ook je lippen. Wist je dat je lippen het gevoeligste deel zijn van het gezicht? Tegenwoordig is het heel simpel om zelf een lippenbalsem te maken. De belangrijkste ingrediënten voor een lippenbalsem zijn plantaardige olie, plantaardige boter, bijenwas en etherische olie.

Wij helpen je even verder met de bereiding:

  1. Zet een kom met water op het vuur en doe de plantaardige olie, boter en bijenwas in een schaaltje. Dit schaaltje zet je op de kom zodat het au bain-marie kan smelten. Haal het mengsel van het vuur als het een vloeibaar geheel is.
  2. Voeg de etherische olie eraan toe en roer het mengsel terug tot een geheel. Je kan eventueel nog een smaak of kleurstof naar keuze toevoegen.
  3. Giet het mengsel in kleine potjes of in een lippenbalsem stick. Zodra het mengsel helemaal afgekoeld is, is het klaar voor gebruik.

Diy Lippenbalsem

NOG ENKELE TIPS OM JE HUID TE BESCHERMEN

  • Drink voldoende water zodat je huid ook van binnenuit hydrateert;
  • Neem geen te warm bad want dit zorgt ervoor dat je huid uitdroogt;
  • Breng voor een extra boost eerst een gezichtsserum aan en vervolgens een dag- of nachtcrème;
  • Kleed je warm aan en ga nooit de deur uit zonder handschoenen en een sjaal!