Is slapen de remedie voor een mooie huid?

BLOG

Is slapen de remedie voor een mooie huid?

VERMOEIDHEID VERSNELT HUIDVEROUDERING

Een wetenschappelijke studie van het Cleveland University Hospital heeft aangetoond dat er een direct verband bestaat tussen slaaptekort en huidveroudering. Klinische tests hebben namelijk duidelijk aangetoond dat slaapgebrek de huidveroudering versnelt, het vermogen van de huid om zich ‘s nachts te regenereren vermindert en het vermogen van de huid om zich te herstellen na blootstelling aan de zon vermindert.  Het resultaat is dat een vermoeide huid minstens twee keer zo snel veroudert als een uitgeruste huid!

 

WAT MOETEN WE DAN DOEN?

De oplossing lijkt voor de hand te liggen: slapen! Ja, maar goed slapen is nog beter. De kwaliteit van de slaap is zeer belangrijk om de huid ‘s nachts te helpen regenereren. Voor een goede nachtrust creëer je een bedtijdritueel met een rustige sfeer die het lichaam laat begrijpen dat het tijd is om te ontspannen en in de nachtmodus te gaan. Als je regelmatig last hebt van slaapstoornissen, kan je ook de volgende tips toepassen:

– eet gezond en vermijd zware maaltijden ‘s avonds

– op regelmatige tijden naar bed gaan

– vermijd schermen voor het slapen gaan

 

HET BELANGRIJKSTE: BEREID JOUW HUID VOOR!

Het spreekt vanzelf dat het reinigen van de huid voor het slapengaan een on-ver-mij-de-lij-ke stap is! Om de huid te helpen regenereren, verwijderen we op zacht de make-up met Reset Cleansing Milk en brengen daarna Reboost Lotion aan. Dit is een belangrijke stap, want alleen als de huid vrij is van onzuiverheden, kan ze diep ontgiften en regenereren.

De avondroutine gaat verder met het Intense Eye Lift Serum, gevolgd door jouw eigen gepersonaliseerd serum en crème, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw huid.

Weet je niet wat je huid echt nodig heeft? Neem dan contact op met met mij, jouw Care Skin Coach en ontvang een gratis professionele huiddiagnose met ons EF Skin Vision-apparaat!


Bron: https://www.carepersonalbeauty.be/vermoeidheid-huid/